Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Депутатка от Добрич внесе сигнал до Сметната палата за дарителите на Бареков

Депутатка от Добрич внесе сигнал до Сметната палата за дарителите на Бареков


 

Народният представител за Добричкия регион от „Атака” Калина Балабанова внесе сигнал в Сметната палата за нарушения на Изборния кодекс, извършени от Коалицията от партии „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден”. В сигнала се посочва, че физически лица са дарявали на партията на Николай Бареков суми над максималния размер от 10 000 лева.

Балабанова посочва, че в предаването „Седмицата“, излъчено по Дарик радио, Николай Бареков прави самопризнание, че в предизборната си кампания „България без цензура“ е нарушила разпоредба на Изборния кодекс. Тя цитира думите на ексжурналиста: “Аз не съм се финансирал ни от партия, ни от банка. Финансирането беше извършено през наши дарители, част от които доста сериозни бизнесмени, които сега бяха обругавани по телевизията. Елегантно сме заобиколили закона. Елегантно, защото трябваше да платим 700 хил. лева на “БТВ”, “Нова Телевизия”, за да го има Николай Бареков…”
 
В сигнала Калина Балабанова настоява Сметната палата да извърши проверка и да упражни пълномощията си за налагане на санкции по описаните закононарушения. Народният представител от „Атака” призовава Сметната палата да извърши проверка и да провери дали “предарените” суми надхвърлят 1 000 лв., преведени ли са те по банков път и представена ли е декларация за произхода им, в която да е посочено, че сумите не са на дарителите, а на заместник-председателя на КП “ББЦ”.
Снимка: pan.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие