Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Днес изтича срокът за кандидатстване за свободните места в гимназиите в Добрич

Днес изтича срокът за кандидатстване за свободните места в гимназиите в Добрич


 

Днес е последният ден, в който кандидат-гимназистите в Добрич могат да подадат документи за прием в престижните училища в града в третото класиране и да се надяват, че ще успеят да заемат едно от 84-те свободни места. Това разкри в ефира на радио „Добруджа” Петър Петров, ст.експерт в Регионалния инспекторат по образование. Все още се търсят ученици, които успешно са взели малките матури по български и математика в Езикова гимназия „Гео Милев”, Природо-математическа гимназия „Иван Вазов”, Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, както и в среднообщооразователните училища „П. Р. Славейков”, „Любен Каравелов” и „Димитър Талев”.

Само 600 от общо 1600 седмокласници са избрали да кандидатстват в гимназии. Останалите ще завършат 12 клас в СОУ-тата в Добрич. Дали са приети в гимназиите, те ще научат на 17 юли, когато се очаква да бъдат изнесени резултатите.

До началото на септември градските власти ще решават дали да се сформират маломерни паралелки или да се закриват такива, за които няма наплив от желаещи. Петър Петров е на мнение, че учениците не осъзнават ясно перспективите, които дават за бъдеща реализация на пазара на труда школа като професионалните гимназии по аграрно стопанство и ветеринарна медицина.
Снимка: plevenzapleven.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие