Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добрич се нуждае от доброволци. Призовават се младежките организации в страната

Добрич се нуждае от доброволци. Призовават се младежките организации в страната


 

В Добрич все още има къщи и хора, до които не са достигнали екипи на Пожарната служба, на Гражданска защита или доброволци. Наблюдава се и отлив от желаещи да се включат в отводнителните дейности и в подпомагането на пострадалите. През почивните дни, малко след бедствието в Добрич, Варна и Велико Търново се напълни с групи от цивилни граждани от столицата и други общини от цялата страна. От началото на работната седмица обаче броят им рязко е спаднал и това забавя операцията по почистването и по доставянето на провизии до „новите бездомници”. От снощи помощните екипи, пратени в Добрич от други градове са освободени. В същото време шахтите в района на Хуманитарна гимназия "Св. Св. Климент Охридски" са препълнени и огнеборците не могат да ги отводнят. Точно затова дирекция „Младежка информация и координация“ към Министерството на младежта и спорта призовава младежките организации в страната да се отзоват на помощ на хората в пострадалите градове.

„Скъпи млади хора,
След трагедията, сполетяла областите Варна, Добрич и Велико Търново и нанесените поражения, населението в районите има спешна нужда от помощ. Пострадалите населени места се нуждаят от доброволци, които да окажат съдействие при разпределянето и приемането на помощи, както и от хора, готови да се включат в отводняване, укрепване и други превантивни дейности от нанесените щети.
Приканваме младежките организации да се мобилизират за подпомагане на пострадалите и активно да се включат в преодоляването на щетите от наводненията. Повече информация относно потребностите на пострадалите можете да намерите, като установите контакт с областните кризисни щабове , общините и областните администрации”, се казва в апела към младите на България, отправен от държавното ведомство.


Вземи линк:

Коментирайте и Вие