Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добрич вдига трети фестивал в чест на талантите си

Добрич вдига трети фестивал в чест на талантите си


 

Община град Добрич подготвя третото издание на Фестивала на талантите, който се реализира по проект „Добрич – жива шевица от таланти“ и се финансира от бюджета на кметството. На страница във Фейсбук „Добрич – жива шевица от таланти“, са публикувани програмите на работните ателиета и е качена актуална информация за фестивала.

Фестивалният ден започва в 10,00 часа на 1 юни на сцената на площад „Свобода“, където ще бъде разположено ателие „Музика, танци и театър“. В централната градска част ще бъдат разположени останалите артистични ателиета. Работата в тях ще започне в 10,30 и ще продължи до 16,00 часа. Само музикалното ателие ще продължи до 18,00 часа и ще завърши с празничен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“.
Арт ателие „Рисунка“  – ще бъде разположено  в „Лапидариума“, който се намира срещу сградата на Общината. Там децата и техните родители ще могат да рисуват върху платно и хартия, да майсторят кукли от пластилин или пък да се научат да правят декупаж.
До „четящия човек“ ще се намира Ателие „Слово“. В него малчуганите ще оцветяват букви, ще пишат по пунктир, ще редят бобената азбука и ще участват в забавни игри със словото. И нещо много интересно – ще могат да разменят своя книга срещу друга от библиотеката на улицата!
Точно пред сградата на Общината ще бъде разположено Арт ателието „ЕКО МАТЕРИАЛИ“. Всички, които обичат да майсторят и са любители на птиците могат да се включат в изработването на къщички и хранилки за птици.

Други три ателиета ще се намират пред църквата „Свети Георги“ и в двора на Етнографска къща – „Приложни изкуства и занаяти“, ”Керамично пано” и „Добруджанска шевица“.  Както в предишни издания на фестивала и през 2014 г. отново ще се тъче на стана, ще се реди шевица от керамика, ще се рисува върху тениски и стъкло, ще се изработват бижута, ще се оцветяват фигурки и каручки.
Модерен и класически балет, песни,  български и ромски фолклор, поп и рок изпълнения ще забавляват празнуващите малки добричлии от музикалната сцена. А в тихите часове ще се потопят и в света на театъра. Специален гост на фестивала ще бъде Школата по ролери от град Бургас, които ще покажат как се танцува с ролери.

Тази година в програмата е включено едно ново ателие „Съзнателно кино“ – то ще се намира на площадчето между бул. „25-ти септември“ и ул. „Славянска“. В интерактивна кино кабина зрителите ще могат сами да избират края на филма.
Между ателиетата „Рисунка“ и „Слово“ ще бъде поставена балетна станка и любителите на балета ще могат да вземат своя урок по балет на улицата, а също за малките балеринки предлагаме балетни пачки, за да стане урокът истински.

И като се е започнало с уроците, в градския парк от кръговия разпределител по алеята за ресторант „Лебед“, Школата по ролери от Бургас ще обучава желаещите да карат ролери и  да танцуват с тях.
Фестивалната програма е много разнообразна. Тази година се предлагат нови неща и една малка част от това, което е било правено през миналите две години. Организаторите и участниците се надяваме на слънце и много усмихнати лица.
Снимка: photos-e.ak.fbcdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие