Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добрич влиза в мрежа с общините в региона за благото на туризма

Добрич влиза в мрежа с общините в региона за благото на туризма


 

Финансова инжекция, нови информационни центрове, които да са в помощ на туриста и комуникация между осемте общини в област Добрич са необходими, за да се намери пазар за предлагане на атракциите в региона. Това заяви зам.-кметът „Икономическо развитие и европейски проекти” инж. Надежда Петкова, цитирана от Радио „Фокус”. По думите й стана ясно, че вече има един информационен център в Дом-паметника „Йордан Йовков”, но според нов проект на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, в който община Добрич е поканена като заинтересована страна трябва да се изградят още няколко. Чрез тях ще се търсят повече възможности за намиране на пазар и предлагане на туристическите пакети според различните интереси на чуждестранните гости в региона – култура, развлечения, отдих, природа и др.

Добрич атакува туристическия пазар най-вече със забележителности като комплекс „Старият Добрич”, Етнографската къща, Литературният музей „Йордан Йовков”, Къщата-музей „Йордан Йовков”, както и с двата музея за археология и нова история в парка „Свети Георги”. Според инженер Петкова освен нуждата от създаване на обща платформа за туристическите продукти на общините Добрич, Добричка, Шабла, Каварна, Балчик, Генерал Тошево, Тервел и Крушари ще са необходими още финансовата подкрепа на държавата и високо квалифицирани кадри, които да владеят тънкостите в общуването с туроператори.
Зам.-кметът поясни, че има още работа за вършене и преговори с Общинския съвет, за да се доуточни базата, върху която ще се надгражда, за да може Добрич да се включи догодина в националната програма за развитието на туризма у нас.
Снимка: scontent-a-fra.xx.fbcdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие