Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добричлии остават само с една поликлиника?

Добричлии остават само с една поликлиника?

Управителят на ДКЦ 2 твърди, че не е ясно кога центърът ще може да приема пациенти отново

 

Добрич остава само с една поликлиника за неопределен период от време. Причината е, че водната стихия, която заля града в нощта на миналия четвъртък срещу петък е минала точно през Диагностично-консултативен център номер 2. Управителят на медицинското заведение д-р Валери Веселинов твърди, че в пика на потопа нивото на водата вътре в сградата е достигнало до 3 метра, а малко след това се е оттеглила до метър и половина. Заляла е важна апаратура, както и централното ел табло.

В събота поликлиниката и общината призоваха доброволци да се стекат към наводненото място и да помогнат за разчистването му. Близо 5 часа е продължило изгребването на вода и кал от подземието и фоайето на ДКЦ2. Водата е намокрила парокотелното, пералното и автоклавното помещение, тангентор, водолечебна зала, както и складът на БЧК с всички натрупани провизии в него.

Според ръководството на поликлиниката загубите на техника ще достигнат до повече от 1 млн. и 500 хил. лв. Вчера пожарникарите се мъчиха да изпомпват водата вътре, докато отвън отново валеше. Главният счетоводител на поликлиниката разкри пред БНР, че сградата е извън строя, а тъй като е общинско-търговско дружество няма да може да си „стъпи на краката” само.
Доброволците и огнеборците са пренесли на горните етажи на зданието каквото успеят, но по-тежката и стационарна апаратура, както и асансьорите са останали под водата.
 
 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие