Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Добруджа възкръсна срещу Нефтохимик

Добруджа възкръсна срещу Нефтохимик


 

Добруджа 07 (Добрич) победи Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:2 (25:20, 23:25, 22:25, 28:26, 15:11) във втора полуфинална среща между двата отбора от плейофната фаза на Суперлигата, играна в зала Добротица пред малко над 1000 зрители. Победата изравни резултата в серията 1:1 победи, като се играе до три успеха.
Двата отбора започнаха срещата с размяна на точки до 4:4. Последваха добри минути за домакините и те успяха да дръпнат със 7:4 след добра атака на Симеон Александров. Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:5. Пристъпване на триметровата линия при атака на Петър Христов донесе разлика от 11:6, което накара старши треньорът на бургазлии Николай Желязков да вземе второто си прекъсване в гейма. Волейболистите на Добруджа продължиха да диктуват събитията на игрището и увеличиха преднината си 16:10 при второто техническо прекъсване. Последва блокада на Венцислав Рагин при атака на Стоян Златев и домакините имаха комфортен аванс от 17:10. Последва размяна на точки, за да се стигне до 22:15. Ас на Георги Петров и блокада на Стоян Самунев намалиха резултата до 22:17, но за обрат време нямаше и геймът приключи при 25:20.
Атака през центъра на Светослав Арнаудов даде начало на втория гейм и 1:0 за домакините. Двата отбора размениха по няколко точки, за да се достигне до първото техническо прекъсване при резултат 7:8 в полза на Нефтохимик 2010. След продължителна гонитба в точките се стигна до второто техническо прекъсване при 15:16.  Два много силни сервиса на Георги Петров дадоха аванс на гостите от две точки 17:19. Тази разлика се оказа достатъчна за волейболистите на Нефтохимик и благодарение на своя опит те затвориха втория гейм с 23:25.
Окрилени от спечеленият втори гейм, волейболистите на Нефтохимик започнаха със серия от три последователни точки. Много бързо обаче домакините успяха да изравнят за 4:4, а последвалата игра точка за точка даде аванс на Нефтохимик при първото техническо прекъсване 7:8. Последва атака на Симеон Александров в аут и при 7:9, старши треньорът на домакините Мирослав Живков поиска първа почивка.  Това даде резултат и след атака на Костадин Стойков и аут на Петър Христов равенството бе възстановено за 9:9. Ас на Симеон Александров изведе домакините за пръв път в третия гейм напред в резултата 10:9. В последвалите разигравания гостите бяха по-концентрирани и успяха да дръпнат с 13:16 до второто техническо прекъсване.
Волейболистите на Нефтохимик 2010 започнаха по-концентрирано четвъртата част и още до първата техническа почивка си осигуриха комфортен аванс от 5:8. Блокадата на гостите работеше повече от добре и те увеличиха преднината си на 12:16. Домакините сътвориха истинско чудо и успяха да изравнят за 21:21. Атака на Стоян Самунев даде аванс от 21:23 в полза на Нефтохимик. При 23:24 дойде и най-спорният момент в срещата. Атака на Стоян Златев попадна около крайната линия на полето на Добруджа, отборът на Нефтохимик се зарадва от постигнатата победа, но главният съдия Александър Виналиев даде аут и така се стигна до равенство 24:24. Атака на Костадин Стойков и блокада срещу Петър Христов затвориха гейма при 28:26.
В тайбрека подкрепяни от публика, домакините показаха по-здрави нерви. След като изоставаха с 6:8, много силни минути за момчетата на Мирослав Живков доведоха до спечелването на гейма с 15:11, а с това и мача с 3:2 гейма.
Така двата отбора си размениха по една победа в полуфиналната серия от плейофната фаза на Суперлигата. Следващата среща е на 28 март от 18:00 часа в Спортния комплекс в Правец.
http://bgvolleyball.com/new.php?id=29384
Снимка: bgvolleyball.comВземи линк:

Коментирайте и Вие