Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Дядовата ръкавичка! Настаняват 150 добричлии в 24 общински боксониери?

Дядовата ръкавичка! Настаняват 150 добричлии в 24 общински боксониери?

Двама добричлии пожелали доброволно да приемат в домовете си бездомни семейства

 

Община Добрич не разполага с фонд, който да удовлетвори всички молби, подадени от семействата, останали без покрив над главите си след потопа, залял града преди седмица. До момента е известно, че има 40 семейства, които спешно трябва да бъдат настанени в общинско жилище, тъй като фургоните, предвидени за подслоняването все още се бавят.

Общинското предприятие „Жилфонд” има само 24 боксониери, които не са напълно готови да приемат хората, но трябва да се забърза процедурата по настаняването и тя да започне още утре. Само два са сигналите, получени в кметството от добричлии, изявили желание да приютят бездомни семейства.
Повечето семейства, изгубили къщите си в наводненията са 5 и дори 6-членни. Едно тричленно семейство е намерило убежище в приюта към храма „Света Троица”, но за други хора в същото положение място няма.

До момента са преброени над 100 нови бездомници, но е възможно броят им да нарасне, след като комисиите окончателно приключат огледите и издаването на оценки за това кои сгради са годни за обитаване и кои няма да станат за нищо друго освен за събаряне. От кметството коментират, че хората, останали без дом очакват веднага да получат нов, но това няма как да се случи предвид обстоятелствата.
 
 
 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие