Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Държавата отказва да даде гражданство на две русначета от приюта в Добрич

Държавата отказва да даде гражданство на две русначета от приюта в Добрич


 

Майка им починала, когато била само на 31 години. Сега братче и сестриче с фамилия Николаеви живеят в приюта към храма „Света Троица” и чакат своя осиновител, за да получат българско гражданство, въпреки че са родени в България и именно тази страна признават за своя единствена родина, разкрива информационна агенция „Добруджа”. Децата са настанени в приюта от около година и половина и за тях се полагат същите грижи, каквито и към останалите.

Делят едно стопанство с още 5 деца, 4 майки, три жени и един мъж. До скоро за разрешаването на неясната им съдба се грижил отец Стоян, който за съжаление почина в петък сутринта след тежко заболяване. Духовникът писал до президентството с надеждата някой да се смили над Николета, която е на 14 години и над Александър, който е само 11-годишен и да им даде шанс за старт в живота. На 8 май в храма пристигнало писмо от Комисията по българско гражданство, в което се казвало, че за да получат права на български граждани децата най-напред трябва да бъдат осиновени.

Единствената помощ, която децата получават освен от храма идва от Испания. Жител на Испания редовно превеждал пари за лечението на момченцето и за издръжката на двете деца.
За децата се намира храна – в стопанството се отглеждат 9 декара със зеленчуци, шест телета, 12 кози и 60 кокошки. Остава обаче въпросът с образованието им и с живота им като пълноценни граждани на собствената им родина щом пораснат.  
Снимка: www.klassa.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие