Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
 ЕНЕРГО-ПРО продължава да възстановява кабелни линии в Добрич

ЕНЕРГО-ПРО продължава да възстановява кабелни линии в Добрич


 

Екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи в Добрич положиха и възстановиха две кабелни линии ниско напрежение от трафопост „Строител“. Ремонтът засяга 275 домакинства и фирми по протежението на бул. „Трети Март“. Благодарение на положените нови кабели домовете ще получават по-надеждно електрозахранване.Подмяната е предвидена в ремонтната програма на дружеството за 2015 г. Районът продължава да се застроява и повишаващото се потребление създаваше предпоставки за претоварване. След анализ и оценка на състоянието на кабелите се предприеха мерки за обновяване и стабилизиране на съоръженията.

ЕНЕРГО-ПРО следи внимателно техническото състояние на съоръженията в жилищните райони и регулярно обновява електроенергийната инфраструктура, въпреки ограниченията в инвестиционната програма, наложени от ДКЕВР. За да гарантира стабилност на електрозахранването в района, дружеството продължава да инвестира в развитие и обновяване на електрическата мрежа.

Периодично специалистите на електроразпределителната компания подменят старите кабели с нови, които могат да поемат нарастващото потребление и са по-устойчиви на механични и атмосферни влияния. Ремонтът е протекъл без изключване на електричеството в района. През цялото време потребителите са били електрозахранени по резервни връзки.
Снимка: www.energo-pro.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие