Четв, 21- ви Ноември
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
„Есенна соната“ гостува за втори път в Добрич

„Есенна соната“ гостува за втори път в Добрич


 

Заради огромния зрителски интерес постановката „Есенна соната“ на Бургаския драматичен театър ще гостува в Добрич за втори път. На 11 декември пиесата на Ингмар Бергман ще се играе в Младежки център „Захари Стоянов" от 19.00. Специален гост на добричката сцена е Юрий Ангелов, познат на публиката от сериала „Седем часа разлика“. С великолепната си игра ще му партнират актрисите Димитрина Тенева, Радена Вълканова и Ива Папазова.

Пиесата на Бергман се режисира от големия български актьор Йосиф Сърчаджиев и се посвещава на Апостол Карамитев. "В тази драматургия има аромат и ако поне част от публиката го усети, ще бъда щастлив. Може публиката да е малко, но за мен тя е важна. Ако го нямаше този театър, нямаше да продължавам да работя. Защото повечето от случващото се сега е тотална чалга в театъра", признава „диригентът“ на постановката Йосиф Сърчаджиев.

Юри Ангелов пък разкрива, че заедно със Сърчаджиев решили да посветят постановката на учителя си един ден, докато я репетирали. А и тъкмо било навечерието на 90-годишнината от рождението на Карамитев. Героят на Ангелов се казва Виктор и пресъздава меланхоличната сянка на съпруга, която го пренебрегва заради мъка по покойното им дете.

Самият Юри Ангелов споделя, че вече бяга от суматохата на големия град и всекидневно открива очарованието на морската столица Бургас, където се е преместил да живее. Той често посещава гроба на Апостол Карамитев, който е бил преместен от столицата. „От 20 години съм напуснал София и Народния театър и някак учителят ни събра отново. На репетициите си казахме с Йосиф – нека това представление бъде в негова памет“, изтъква бележитият актьор.
Снимка: www.programata.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие