Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Фестивал „Extreme connection“ – скейтборд, лонгборд, кънки, БМХ, байк, графити, музика, брейк денс

Фестивал „Extreme connection“ – скейтборд, лонгборд, кънки, БМХ, байк, графити, музика, брейк денс


 

Extreme connection обединява или сприятелява, не знаем. Но водещата идея произлиза от неустоимото желание за движение, любовта към музиката и изкуството . Фестивалът има за цел да събере на едно място и сприятели хората от няколко събкултури, скейтборд, лонгборд, кънки, БМХ, байк, графити, музика, брейк денс. Ивента е с продължителност три дни 31, 01, 02 октомври. Ще се проведе на територията на новоизградения градски парк „св. Георги“ в гр. Добрич.

През първият ден 31.10 петък ще стартираме в 10:00ч. с изграждане на голям скок от пръст за маунтин байк в близот до скейт парка. С помоща на камион, багер и с кой каквото си донесе, момчетата от местната вело банда ще издигнат огромен скок. Докато трае изграждането на скока, локалните графити мастъри ще започнат бомбенето на вертикалните стени на скейт парка. А междувременно на самия скейт парк ще тече свободно каране. Официалното Афтер Парте за първата вечер е в клуб "Ретро", / не забравяйте че е Halloween/.
В 10:00ч. На 01.11, начало ще даде с фънки музичка DJ MAD BEAR, а водещия „Кот Доди“ ще информира всички за интерсните моменти. Първият от които е работилницата по дизайн в която всеки ще може да изложи идеите си на белия лист и между другото да грабне някоя награда.
В 11:00ч. Ще започне съревнованието за поставяне на рекорд за най-висок скок с маутин байк на новият скок. Веднага след това продължаваме с поставянето на рекорди за висок скок с кънки, скейт и БМХ на големия скок в скейт парка.
Следващата локация е началото на градския парк или по точно стръмния наклон със 180 градусовия завой, където в 14:00ч. лонгбордистите ще летят с триста надолу, опитвайки се да изпързалят големия завой с възможно най-висока скорост.
В 15:00ч. се връщаме на скейт парка за един кънки Джем сешън с много смени и килограми изтъргана пластмаса на големия наклонен рейл. В 16:00ч. в средата на скейт парка ще се проведе брейк денс батъл вдъхновен от грамофоните на „Лудата Мечка“.
След надъхващия брейк продължаваме с „Пул сесия“. Боледуващите от синдрома на извитите басейни ще покажат какво ново са заучили през годината.
Когато слънцето се скрие и мрак обгърне земята смятаме да палнем това онова . Например един десет метров рейл, средния пул и един огромен ринг на големия скок в скейт парка и нека видим на кой колко му стиска.
След палежите някъде към 22:00ч. се пренасяме на афтър парти-ИЗНЕНАДА...,
Програмата за третия ден 02.11 е малко по-лека. Започваме с довършителни работи по графитите. През това време ще тече свободно каране на свободните от графити зони на скейт парка.
В 15:00 ще се проведът безплатни уроци по скейт, кънки и вело за начинаещи.
И тук настъпва щастливия край на фестивала. Всеки се прибира с усмивка на лице въпреки болките тук и там.
Снимка: i58.tinypic.comВземи линк:

Коментирайте и Вие