Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Фестивалът „Добрич Мези“ с благотворителна кауза

Фестивалът „Добрич Мези“ с благотворителна кауза


 

Фондация „Румънеца и Енчев“, музикална компания „Селект Мюзик Медиа“, съвместно с община Добрич организират фестивал на балканската скара “Добрич Мези”, който ще се проведе от 23 до 26 юни в парк „Свети Георги“, до скейт парка. Днес на нарочна пресконференция кметът на Добрич Йордан Йорданов и артистът Георги Енчев представиха богатата програма и целите на фестивала.
Това е първият фестивал, съчетаващ различни формати, като музика, спорт и вкусна храна. Нов тип проект, нова визия за комбинация между различни видове събития. На практика фестивалът може на пръв поглед да изглежда като кулинарно изложение, но в равни пропорции той е музикално, спортно и кулинарно събитие в едно. Това е фестивал изцяло обърнат към семействата, огромно количество забавления, семейни турнири с цел да забавлява по един нов усмихнат, здравословен и природоориентиран начин. Един от организаторите Георги Енчев сподели, че всичко което се прави на фестивала е свързано с това да се провокират децата и семействата да спортуват. Фестивалът във всеки град ще е различен, и това което ще се случи в Добрич е добрички фестивал и той няма да прилича на нито един от другите.
Кметът на Добрич Йордан Йорданов информира, че всички събрани средства от проявите ще бъдат използвани благотворително за детското отделение в Многопрофилната болница за активно лечение. С тях ще бъдат закупени консумативи и инхалационни апарати. Туристите от Албена ще имат възможност да посетят „Добрич Мези” само срещу 4 евро билет за отиване и връщане. Това е нов начин за да подобри икономическото ДНК на града, казва Йорданов. На 26 юни ще има звезден футболен мач между  отбора на Сърцето /организаторите/ и  отбора на Община Добрич. Фестивалът е четиридневен и представлява целодневно забавление в паркова среда. Събитията започват от 10 часа и завършват в края на деня. Всеки ден ще започва с представяне на програмата за деня и участниците, веднага след което ще започват турнирите - стрелба с лък, турнир по Archery Tag, което представлява пейнтбол с лъкове и стрели, турнир с награди Bubble футбол - играчите влизат в големи балони, пълни с въздух, от които им се подават само краката и за по-възрастните - турнири по табла и белот. Успоредно с нещата, случващи се на основната сцена, ще текат паралелно и други модули. И четирите дни от 15 часа ще се организира танцов уъркшоп - ще се преподават открити уроци по народни танци.
Всеки ден, от 17 до 20 часа ще се провеждат поредица от 4 концерта озаглавени "Най-доброто от Добрич" - целта, на които е вдигането на самочувствието на всичко млади изпълнители, танцьори и формации и да им се даде шанс за бъдеща кариера. В 18 часа, всеки ден ще се провежда семейна щафета, в която дете и родител ще тичат заедно. Вечер ще се прожектират мачовете от Европейското първенство по футбол на осем метров надуваем екран. Официалното откриване на фестивала ще е в четвъртък (23 юни) в 20 часа с концерт на музикалния талисман на фестивала - Гъмзата и неговия брас бенд. В петък е организирана гръцка и румънска вечер, а в събота ще бъде сръбска вечер с участието на легендарния сръбски изпълнител Бобан Здравкович. В неделя ще се проведе най-мащабният концерт от програмата с група Скандау, Играта, Спенс, Кристо и Нели Петкова.
 

Снимка: dobrich24Вземи линк:

Коментирайте и Вие