Неделя, 14- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Гласът на Добруджа се извисява над парка благотворително за пострадалите от наводненията

Гласът на Добруджа се извисява над парка благотворително за пострадалите от наводненията


 

Галина Дурмушлийска се завърна в Добрич, за да пее тази вечер благотворително за пострадалите от наводненията семейства. Известната като „Гласът на Добруджа” певица днес живее в Котел и се занимава с етнотуризъм, но е съпричастна към болката на хората, останали без покрив над главите си в бедствието. Затова любимата на няколко поколения българи изпълнителка на народни песни извисява гласа си в градски парк „Свети Георги” от 18 часа с надеждата, че ще се съберат средства за добричлиите, изпаднали в нужда.

На сцената до шадравана голямата певица излиза заедно с оркестър „Авлиги”, за да представи най-доброто от творчеството си през славните години на кариерата си. Концертът е от поредицата „Музика в парка”, инициирана от общината. Въпреки че е родена в село Ведрина, Галина Дурмушлийска става почетен гражданин на Добрич през 2007 г. заради приноса си към популяризирането на културното наследство и името на града.

Тя е щастливо омъжена за холандец и дори е живяла в Нидерландия. Преди 11 години там създава хор „Чубрица” и си припомня времената, в които самата тя е била солист на ансамбъл „Добруджа”.
Междувременно стана ясно, че от концерта на група „Сигнал”, състоял се на 16 юли са събрани над 500 лева в помощ на семействата, чиито домове бяха завлечени от пороите в края на юни.
 
Снимка: static.bnr.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие