Пон, 4- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Глобите за пушене на закрито опразват най-много джоба на добричлии

Глобите за пушене на закрито опразват най-много джоба на добричлии

Пушачи „внесли” в държавната хазна над 1 млн. лева от глоби за две години

 

На 1 юни 2012 г. влезе в сила пълната забрана за тютюнопушене на закрити, обществени места. Равносметката след две години е – повече от 1 милион лева, събрани от глоби и статистика в кои градове най-редовно се нарушават правилата. От здравното министерство обявиха данни, че в Добрич и още 5 големи града в страната забраната се нарушава масово.
Оказва се, че добричлии, както и жителите на София, Варна, Пловдив, Бургас и Благоевград имат навика да пушат не само в барове и дискотеки, където са спипвани най-често с папироси в уста, но и на работното си място.
 
Проверяващите са извършили общо 409 923 проверки на 393 163 обекта до датата 22 май 2014 г. Съставили са 2365 акта за нарушения в болници, учебни заведения, ресторанти, клубове и барове.
 
За изминалите две години инспектори от цялата страна са се разходили и до 132 355 киносалони и театри, общежития, бръснарски, площадки за игра, автогари и железопътни гари, фризьорски и козметични салони, фитнес зали, хотели, банки, административни сгради и дори малки квартални магазини, за да констатират една след друга злоупотреби с оспорвания от различни политически сили закон. Оттам са прибрали 1 070 350 лева под формата на глоби. Санкционирани са били както съдържателите на обектите, така и клиентите или посетителите им с пълни пепелници на масите пред себе си.
Снимка: cdn2.bigcommerce.comВземи линк:

Коментирайте и Вие