Пон, 4- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Хуманитарната в Добрич раздаде свидетелствата на първолаците си в библиотеката (снимки)

Хуманитарната в Добрич раздаде свидетелствата на първолаците си в библиотеката (снимки)


 

Регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич домакинства на празнична среща между деца и родители повод завършването на учебната година. Вчера децата от първи „а” клас на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” получиха от класния си ръководител г-жа Русанка Тодорова първите си отлични свидетелства за успешно представяне в училище. В присъствието на родителите, преподавателката заяви стремежа си да възпитава у децата любов към книгите и четенето.

Учениците и техните настойници посетиха Стаята на приказките, където се потопиха във вълшебния свят на детските книги. Библиотекарите от сектор „Работа с деца” запознаха гостите с възможностите на библиотеката и услугите, които се предоставят за малките читатели. Те имаха възможността да разгледат богатствата във фонда на „Работа с деца” и избраха заглавията, които ще четат през лятната ваканция от препоръчителния списък за втори клас. Учениците узнаха, че в храма на книгите в Добрич се предоставя изчерпателен набор от учебно-помощна литература за втори клас, както красиви и богато илюстрирани български народни приказки и приказки от цял свят, издания на Х. К. Андерсен, Братя Грим, Ангел Каралийчев, енциклопедии, книги за българската история,подходящи за възрастта, книжки за Земята,за животните и човешкото тяло, книги с 3D очила, с компас, панорамни книги.

Децата поздравиха своите родители и библиотекарите с празнична програма, посветена на буквите и книгите и изпълниха химна на училището. Класният ръководител връчи на учениците и удостоверения за участие в създаването на „Градина на трудолюбието и добротата”, ленти „Отличник” за предстоящия празник – Деня на светите братя Кирил и Методий, както и първите им читателски карти.
Като подарък от библиотеката всяко дете получи програма за разписанието на учебните занятия с информация за библиотеката. С пожелание за щастливо лято в компанията на приказни герои библиотекарите приветстваха новите читатели на библиотеката.


Вземи линк:

Коментирайте и Вие