Вторник, 27- ми Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
И лекарите в Добрич подкрепят здравната реформа

И лекарите в Добрич подкрепят здравната реформа


 

Лекарите искат достатъчно средства за да могат да лекуват нормално и спокойно“, заяви в ефира на радио Добруджа д-р Галя Василева, председател на Районната лекарска колегия. Специалиста бе поканен да коментира договорката между касата и БЛС за увеличение на средствата по 27 клинични пътеки.

„Трябва да има политическа воля, която да реши проблемите и да реализира прословутата здравна реформа“, смята тя. Д-р Василева се надява на повече средства предвидени за изследвания, уточняване на диагнозите и едно отлично лечение.

В края на седмицата ще се проведе извънреден национален събор на Лекарския съюз, на който ще се реши дали да се подпише Националния рамков договор. Мненията по темата са много. Повечето от лекарите не са съгласни, защото това, което се случва не е достатъчно. „Ние искаме ясни параметри и условия за работа. Всички знаем какво се става и колко безсмислени са например глобите, които ни налага Здравната каса. Те могат да бъдат обжалвани само в Административен съд, нещо, с което никой от лекарите няма време да се занимава", обединява отговора на мнозинството д-р Г. Василева.

По личното й мнение, ако договорът не бъде подписан няма да се случи нищо кой знае колко фатално и това в никакъв случай няма да рефлектира негативно върху пациентите. „Просто, както и миналата година, ще се анексира старият договор, а Здравната каса ще успее да излезе от ситуация, като гласува нови наредби и закони"
Снимка: dariknews.bg



Вземи линк:

Коментирайте и Вие