Пон, 4- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Изложба на пъпа на Добрич показва 45-годишната история на Албена

Изложба на пъпа на Добрич показва 45-годишната история на Албена


 

За 45-годишната история на ваканционното селище Албена от първата копка през 1969 г, през построяването на всички хотели, до наши дни ще разкаже една уникална изложба в центъра на Добрич. Точно в 10 сутринта на 30 май, петък, на площад „Свобода” ще бъде открита ретроспективна изложба „45 години Албена”. Със съдействието на община Добрич 30 пана ще бъдат подредени пред бившата „Валентина”, за да покажат на добричлии, че още от средата на миналия век Албена поддържа стандарта на модерен и иновативен курортен комплекс.

За изготвянето на изложбата са използвани над 100 архивни и съвременни снимки, както и изпращани пощенски картички от 1969-а, до 1980 година. От изграждането си, в продължение на 45 години, Албена е успяла да съхрани спокойствието, уюта и красотата си и в същото време да предлага най-модерните услуги и обслужване.
Дългата история и погледът в бъдещето превръщат Албена в уникален курорт, който се стреми да запази най-доброто от миналото и в същото време да бъде иновативен - в последните пана от изложбата са показани новостите в Албена - първата в ЕС безплатна плажна библиотека, въвеждането на безплатен Интернет достъп на цялата територия на комплекса, първият тематичен хотел – „Амелия”, партньорството с Българската федерация по тенис и др.

Целта на юбилейната изложба е да покаже по любопитен начин преимуществата на българското Черноморие и да подари на добричлии възможността да се докоснат отново до красивите си и позабравени спомени.
Използваните кадри могат да бъдат разгледани и онлайн в юбилейния уебсайт на Албена: www.45albena.bg.


Вземи линк:

Коментирайте и Вие