Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Кметът на Добрич награди световните шампиони от балет „Алексия“ с грамоти

Кметът на Добрич награди световните шампиони от балет „Алексия“ с грамоти

Петте медалистки разказаха на Детелина Николова за „трънливия път” към славата

 

Кметът на Добрич Детелина Николова удостои световните шампиони от балет „Алексия“ с грамоти за постижения в танцовото изкуство. Нанси, Мария, Лиана, Дана и Деляна заедно с техния ръководител Севдалина Мавродиева бяха поканени днес на среща с кмета, за да споделят своите впечатления от световното първенство по спортни танци в град Подеч, Хърватска. Младите грации донесоха за пореден път световни титли на добричлии и зарадваха много почитатели на балетното изкуство.
 
Градоначалникът благодари на децата, че са посланици на Добрич по целия свят. Шампионатът в хърватския град Подеч е бил атакуван от над 50 000 танцьори от цял свят, сред които са доминирали бразилци, американци, артисти от ЮАР, сподели Севдалина Мавродиева по време на визитата в общината. Тя допълни, че е благодарна за помощта и подкрепата кмета на Добрич в един особено труден момент, когато са липсвали средства за участието на състезателите в конкурса. Детелина Николова е осигурила транспорт за състезателите на „Алеския“ до Хърватска, където младите танцьори са имали шанса да покажат своето майсторство в жестока конкуренция.
 
Децата са имали 5 танца, допуснати до финал, от които 2 са класирани на призови места. Световната шампионка Нанси Георгиева, която печели титлата за трети път разказа, че е била изненадана, че е успяла отново да покори върха. Тя живее във Варна и пътува до Добрич всеки ден, за да тренира четири пъти в седмицата. Нанси благодари за подкрепата на семейството си и за добрите условия за спорт в комплекс „Изида".

Някои от момичетата са подобрили постиженията си от миналата година, други са разочаровани, но са преглътнали сълзите си, сподели още Мавродиева. Нанси Георгиева е първа в категорията „Акроденс" с танца "Diva Dance". В същата категория Лияна Ивелинова се класира на трето място с танца „Кобра". В категория „Open" Деляна Ивелинова е четвърта с танца „Леденото кралство", а Дана Лазарова, която участва за първи път на първенството в Хърватска се класира на осмо място с танца „Жасмин". Голяма изненада е класирането на 4-о място на Мария Узунова. Мария, която е на  22-години се е състезавала с професионалистите, сред танцьори от циркови трупи и театри от цял свят. Самата Мария призна, че не е очаквала успеха си. По думите й нейното участие е било само, за да зарадва своите близки. Мария вече е решила, че ще изучава хореография във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.   
 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие