Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Кметът на Добрич подписа анекс към договора по проектa за реконструкцията на парка „Свети Георги“

Кметът на Добрич подписа анекс към договора по проектa за реконструкцията на парка „Свети Георги“


 

Кметът на Добрич Детелина Николова подписа днес в София анекс към договора по проект „Обновена и модернизирана градска среда чрез реконструкция на градски парк „Св. Георги” за предоставяне на безвъзмездна помощ по оперативна програма „Регионално развитие“. Анексът касае възможности за искане на междинни плащания до 90% безвъзмездна финансова помощ, а не както досега 65%.
 
Проектът за реконструкция на градски парк „Св. Георги” е на стойност 5 000 000 лева. С тези средства се извършва ремонт на езерото и мостчетата, свързващи алеите с него. С една част от средствата са отрязани всички изсъхнали и опасни дървета и се е извършила проверка на състоянието на растенията в парка. Обновяването  продължава като се ремонтират алеите, извършва се допълнително и ново озеленяване.
 
Проектът предвижда построяването на  скейт парк, арт площадка, рок сцена, водна серпентина с водопад. Ще се извърши обновяване на настилките, на водната площ и на осветлението в мемориалния комплекс „Хан Аспарух”. Предвижда се да се поставят уреди за фитнес на открито, нови пейки, уникални фонтани, осветителни стълбове и прожектори.
Снимка: scontent-b-fra.xx.fbcdn.netВземи линк:

Коментирайте и Вие