Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Кметът на Добрич ще връчи свидетелства за успешно издържани изпити на новите водни спасители

Кметът на Добрич ще връчи свидетелства за успешно издържани изпити на новите водни спасители


 

15 младежи, издържали успешно изпитите за воден спасител, ще получат утре 23.12.2015 г. от 15.00 часа свидетелствата си от кмета на Общината Йордан Йорданов. Обучението се осъществи по проект BG06-102 „Младежки център Добрич – Вашето утре” на Община град Добрич, финансиран по Програма „Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Продължителността на курса „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове“ беше 3 месеца, 65 учебни часа, разпределени в 21 часа теория и 44 часа практика, а надграждащия курс на обучение за 10 младежи за „Воден спасител на открити водни площи и море“  -  36 учебни часа, от които 12 часа теория и 24 часа практика.

Курсът се проведе от Областен съвет на Български червен кръст - Добрич. Всички младежи показаха завидни умения в ситуации, в които се изисква светкавична намеса за осигуряване на безопасност на хора в беда, успешно издържаха изпитите си и ще получат свидетелство за воден спасител, присъединявайки се към редицата обучени кадри на Български Червен Кръст с професията воден спасител.
Снимка: www.dobrich.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие