Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Кметът с трогателно обръщение към дарителите, подали ръка на добричлии след потопа

Кметът с трогателно обръщение към дарителите, подали ръка на добричлии след потопа


 

Кметът на Добрич Детелина Николова се обърна с трогателно слово към всички дарители и спасители, подали ръка на бедстващите добричлии след наводненията в края на миналия месец. Градоначалникът изрежда поименно фирмите и лицата, заделили от залъка си за „новите” бездомници, изгубили домовете си в потопа и отправя пожелания добрините да им се връщат. Споменават се и онези, които са изпратили съболезнователни писма от различни краища на страната и чужбина. В знак на уважениe и признателност Община Добрич публикува на своя сайт имената на всички добри хора, институции, фирми, организации, медии, които подадоха ръка на добричлии.   
Публикуваме цялото писмо на кмета, в което се изказват благодарности към хората, поставили живота на добричлиите, изпаднали в нужда пред своя собствен:

„Понякога думите, колкото и красиви да са те, не стигат, за да изразиш своята благодарност и признателност за помощта и подадената ръка. Град Добрич бе сполетян от невиждано бедствие, което отне човешки живот и остави стотици наши съграждани без дом и покъщнина, градени и събирани с години. Добрич потъна в сълзи и отчаяние за своите съграждани, които не можаха да се приберат в домовете си, наводнени и съборени от водната стихия. Тогава на помощ се притекоха стотици доброволци – жени, мъже, деца, ученици, студенти, фирми, организации, които нe пожалиха сили и енергия, за да помогнат. За да помогнат на измъчените наши съграждани, които ще си спомнят винаги как пред очите им се срутиха техните домове, в които е минал целият им живот. За тях, за нашите нови приятели от цяла България, искам от името на всички мои съграждани да  благодаря и да им кажа, че тук в Добрич ние винаги ще ги очакваме с отворени сърца. Доброволците не бяха сами. Заедно с тях на нас ни помогнаха и стотици дарители, които изпратиха вода и продукти от първа необходимост и предмети за бита, за да могат нашите съграждани да започнат своя живот от начало. Затова днес с думи на благодарност се обръщам към всички тях за човещината, съпричастността, за отзивчивостта, когато на нас ни беше трудно и се нуждаехме от подкрепа. За духа, който витаеше по наводнените улици и срутени домове, заедно с надеждата, че няма нищо по – ценно на този свят от човешката подадена ръка. Чувствата, които изпитваме към тях е гордост, че сме българи и че сме заедно, когато се нуждаем един от друг.

Пожелавам на всички нови приятели на Добрич да бъдат здрави, да продължават да оставят диря след себе си и да бъдат заобиколени от добри хора по всички пътища на живота”.
 
Снимка: image.cloud.livemedia.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие