Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Мрак и дъжд в Добрич до края на работната седмица

Мрак и дъжд в Добрич до края на работната седмица


 

Песимистите ще кажат, че времето в Добрич е ужасно и лятото закъснява, а оптимистите ще потвърдят, че няма нищо по-хубаво от малко дъждец и прохлада преди старта на задушните жеги. Угодия няма и Емо Чолаков не е виновен за тридневната плеада от мрак и превалявания, които очакват добричлии. От сряда се отприщва нова порция дъждове, придружени с гръмотевици и оскъдица от слънчеви часове.
Сутрин и вечер градусите в Добрич варират между 12 и 15°С, а в разгара на деня максималните стойности на температурите достигат до 22 градуса на сянка. По-интензивни ще останат преваляванията в сряда и четвъртък, а от петък облаците ще започнат да се разсейват и пътните настилки да съхнат.

В някои от близките села край Добрич в радиус от 20 километра вали като из ведро. Влагата и „реките” из нивите продължават да извличат реколтата и да нанасят непоправими щети. В Западна България опасността от наводнения все още не е преминала. Там вали от сутринта, като постепенно дъждове надвисват над цялата страна. Днес по южното крайбрежие се развиват мощни гръмотевични бури. Водата се стопля до 23 градуса, а вълнението остава слабо, въпреки начумереното време.
От утре започва чувствително захлаждане. В последния работен ден дъждове се очакват предимно в Източна България, а в неделя ще започне повишение на температурите.
 
Снимка: fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие