Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Музикални звезди от САЩ и България ще излязат на сцена в Добрич

Музикални звезди от САЩ и България ще излязат на сцена в Добрич


 

Уникалната по своята същност Лятна музикална академия организирана от продуцентска компания „Варна Интернешънъл“ финализира своето шестнадесето по ред издание. Програмата на Лятната музикална академия включва диригентска и оперна академия, на финала на които ще бъдат представени забележителни творби от световната музикална съкровищница, клавирен курс и концерти. Партньори са Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, Симфоничният оркестър на Пазарджик, представителният смесен хор „Морски звуци“ - Варна, хоровият състав на Академията, Старозагорската опера, Симфоничният оркестър на Пазарджик и Българското национално радио.

Диригентска академия, като част от програмата на XVI лятна музикална академия,  се провежда  от 26 май до 6 юни във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“,  с водещи -маестро Диан Чобанов от България и маестро Кристофър Томас от САЩ. Акцентът в работата с курсистите е ораторията „Сътворението“ от Йозеф Хайдн,  под диригентството на участниците в курса Томас Каунсъл, Джейсън Дънжи, Джон Кристиняк и Магдалена Танг.

На 5 юни от 18.30 ч. в концертната зала „Добрич“, добричката публика ще чуе знаковата за музикалната класика оратория „Сътворението“ от Йозеф Хайдн със солисти- звездите на американското оперно изкуство Джейкъб Уил (бас-баритон), Хедър Хейл (сопран) и Рандъл Спиър (тенор). Партньори са Симфоничният оркестър на Пазарджик и хоровият състав на Лятната музикална академия.
Снимка: www.cityinfo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие