Вторник, 16- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Музикалните събития в Добрич продължават

Музикалните събития в Добрич продължават


 

В рамките на лятната музикална програма на Община град Добрич и през тази седмица гражданите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на изпълненията на доказани музикални състави: Представителен духов оркестър на Военноморските сили с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов, Вокална група „Этнос plus” от Русия и Меги Саркисян – глас с Трио „КГБ“ – Красимир Костадинов – саксофон, Георги Илиев – китара, Мирослав Стоянов - Баго - контрабас. Те ще представят интересни програми - свободни откъм ритми и стилове, с различни културни елементи и звучене, познати и непознати мелодии, авторски творби и импровизации.

Концертът на Представителния духов оркестър на Военноморските сили с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов ще се състои на 4 август т.г. от 19.00 ч. на сцената на пл. „Свобода“. Тази година се навършват 136 години от основаването на Военноморските сили на Република България. През повече от вековното си развитие българският военен флот участва във всички войни през първата половина на ХХ век, в които България участва. Днес Военноморските сили структурно са променени в съответствие със съвременните стандарти и необходимостта от интегриране с европейските и евроатлантическите структури за сигурност. Оркестърът на Военноморските сили е създаден през 1884 г. към Дунавската флотилия в град Русе. Репертоарът му включва творби от Росини, Вебер, Верди, Сметана, Дворжак, Моцарт, Бетовен, Щраус, Чайковски, Добри Христов, Петко Стайнов, Александър Райчев, Панчо Владигеров и много оркестрови разработки от съвременни автори на джазова, поп и рок и музика.

През тази седмица гост на града ще бъде и Вокална група „Этнос plus” от Русия. Концертът на групата ще се състои на 5 август от 19.00 ч. отново на сцената на пл. „Свобода“. Участниците в нея са професионални музиканти. Репертоарът й е разнообразен, включва руски народни песни, романси и стари руски градски песни, както и фолклорни песни със съвременно звучене.

Всички музиканти от групата „Этнос plus” се отличават с висок професионализъм, изключително качество на изпълнението, невероятна енергия и виртуозно съчетание на различни изпълнителски техники.

Концертната програма на групата представлява ярък, колоритен спектакъл, носещ радост на зрителите. Тази година съставът прави своето първо турне в България с подкрепата на Национално движение „Русофили“ и Руски културно-информационен център – София.

На 6 август от 18.00 ч. в Градски парк „Свети Георги“ зад шадравана ще се състои концертът на Меги Саркисян – глас и Трио „КГБ“ – Красимир Костадинов – саксофон, Георги Илиев – китара и Мирослав Стоянов – Баго – контрабас. Имената на изпълнителите са популярни и доказани. Това е поредният дългоочакван концерт.

Организатори и участници приканват гражданите и гостите на Добрич да се включат в музикалните събития и да споделят приятните изживявания.
Снимка: www.dobrich.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие