Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
На 11-ти октомври пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК ще посети грaд Добрич

На 11-ти октомври пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК ще посети грaд Добрич


 

На 10 октомври „ЕКОПАК България” АД стартира конкурс в национален мащаб под наслов „Моята зелена мечта за България”. В периода 10 октомври - 2 ноември 2014 г., учениците в страната ще имат възможност да изразят чрез авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България. Образователната кампания „Моята зелена мечта за България” е конкурс, в който могат да вземат участие всички ученици, независимо от тяхната възраст. Всяко дете трябва  предварително да подготви своята творба и символично да я закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК. Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. Всички творби ще се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат наградени на 18 ноември 2014 г. и победителите ще се обявят на страницата на конкурса www.zelena.ecopack.bg .

След като премине през гр.Русе, на 11 октомври „Градина на мечтите” на ЕКОПАК ще спре на пл.Свобода в гр.Добрич. Младите автори ще могат да регистрират произведенията си между 10.30 и 17.30. Всеки един участник освен малък подарък, може да получи и снимка за спомен.

След това инсталацията последователно ще премине през градовете Варна - 12 октомври, Бургас – 18 октомври, Хасково - 19 октомври, Враца- 25 октомври, Велико Търново - 26 октомври, Пловдив - 1 ноември и София – 2 ноември.

ЕКОПАК очаква всички млади творци да се включат в инициативата като разкажат или нарисуват мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще.

 

За да  научат повече подробности за инициативата на ЕКОПАК учениците могат да посетят интернет страницата на кампанията www.zelena.ecopack.bg

 

Кампанията „Моята зелена мечта за България“ е част от инициативите на ЕКОПАК и община Добрич за популяризиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки. Тя цели да развие у децата положително мислене и отговорно отношение към околната среда и спестяването на природни ресурси. В гр.Добрич ЕКОПАК България АД е разположило 139 точки за разделно на отпадъци от опаковки, които се състоят от 3 контейнера: син – за хартия и картон, жълт – за метал и пластмаса, зелен – за стъкло.

Само през 2013 г. благодарение на разделно събраните от жителите на гр.Добрич и предадени за рециклиране отпадъци от опаковки, са спасени от изсичане над 1 300 дървета, спестени са 337 хил. квч. електроенергия, 32 хил. литра питейна вода, 134 барела петрол и е намален обема на депонираните отпадъци  с повече от 402 куб.м.
Снимка: www.dobrich.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие