Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Областна администрация Враца: Открити са капачки от мини, без барут

Областна администрация Враца: Открити са капачки от мини, без барут


 

Няма опасност от взривяване на бившия ДАП, сега частен имот в Козлодуй, който се намира на по-вмалко от километър от Атомната централа, успокоиха от областната администрация на Враца. Там  в понеделник бяха открити мини и взривоопасни вещества в сандъци. "От МВР са направили проверка на мястото и са намерени само капачки от противотаковите мини, но барут не е имало. Проверката продължава", каза за kmeta.bg Стилияна Стоянова, PR на област Враца.

Имотът, за който се смяташе, че е взривоопасен не е общински нито държавен. "Това е частен имот на "Алфавектор" АД. Дружеството е със седалище в Добрич и е обявено в несъстоятелност", обясниха от областната администрация. Как обаче общинската собственост, на която някога е бил ДАП е преминала в частни ръце, от община Козлодуй  не пожелаха да отговорят . Кметът мълчи по случая, а секретарката му препраща към МВР.

От общината дори не отговориха с какво се е занимавал Драгомир Дамянов, който доскоро е бил наемател на имота, където преди е било автотранспортното предприятие на Козлодуй.

"В последните дни на август той направи опит за нахлуване в почивен ден. В момента мястото на бившия ДАП се стопанисва от синдик и е отдадено под наем на частна фирма. Дамянов и двама от приближените му нападнаха охраната на обекта. А  желанието да влязат в чуждия имот беше обяснено с това, че имало да си изнасят разни неща от там. Именно на това място, което има и прилежащи халета бяха открити сандъци с портивотанкови мини. Официално обаче това е било пунк за изкупуване на цветни метали. Очевидно и някой се е опитвал да прикрие следите от разглобяване на снаряжение заради цената на отделните му елементи, изгаряйки огромни количества полиетиленови опаковки от противотанкови мини. Какво се е случило с металите и други вещества и по какъв канал те са станали "легална" стока за търговия, тепърва следва да бъде установено", писа tribali.info.
Снимка: image.cdn.kmeta.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие