Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Общината настанява пострадалите от водния ад в квартири за една година

Общината настанява пострадалите от водния ад в квартири за една година

Все още търсят жилища за приютяването на 10 фамилии

 

Вчера следобед общината даде разрешение за настаняването на семействата от Добрич, изгубили къщите си при наводненията на 20 юни. Те влизат в апартаменти със спешно направен козметичен ремонт. 24-те квартири са част от обектите на общинското предприятие „Жилфонд Инвест”. Там ще пребивават в срок от една година. Вчера са били издадени 9 заповеди за целта, а днес са готови още 9. Две семейства се нанасят в квартал „Балик”, а други 5 ще живеят до юли 2015 г. в бившите студентски общежития на ул. „Калиакра” 54. Домовете са почти празни. Хората ще спят на чисто нови матраци и постели, дарени по време на благотворителните кампании. Те няма да погасят задължения на предишни наематели, уверяват ги от дружеството.
 
Търсят се жилища за още 10 семейства, пострадали при наводненията в града в края на миналия месец. Първоначално в общинската администрация постъпили 42 заявления за настаняване, но след проверка на място се оказало, че нуждаещите са реално 36 семейства.

Наемът на апартаментите, който хората, останали без домовете си в потопа е определен според досега действащите правила на фирмата. В близките седмици ще се сортират останалите дарения в склада на БЧК, за да се осигури обзавеждане за някои от квартирите, в които липсват много мебели и уреди.
Междувременно стана ясно, че все още има райони в Добрич, в които се чистят калта и тинята и едва тогава се преминава към дезинфекциране на къщите.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие