Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Общината отново призовава добричлии да се включат в почистването на града

Общината отново призовава добричлии да се включат в почистването на града

Властите съветват да не се пие чешмяна вода без да се преварява

 

За пореден път Община Добрич днес призова гражданите да се включат в почистването на домовете на пострадалите от наводнението. Непрекъснато се тиражира в медийното пространство, че броят на доброволците от други градове в страната и униформените от Сухопътните войски са повече от добричлиите, които помагат на ощетените си съграждани.

Междувременно екипите на калочистачните машини продължават да работят в района на Хуманитарна гимназия, ул. „Копривщица” и ул. „Карвуна”. Все още остава ограничението за директна консумация на питейна вода. РЗИ Добрич препоръчва да се използва за битови нужди силно преварена вода, а за пиене само бутилирана.

Помпена станция за отпадни води в район Север работи с пълен капацитет. Все още екипи изпомпват от калостанция Свежест. Водата от дерето в посока север към село Врачанци се изтича много бавно поради силно заблатяване на големи райони.

От Енерго про информират, че без ел.захранване остават все още оводнените публични сгради и частни домове. Автомобилите на А.С.А България мият и изхвърлят отпадъци в района на Хуманитарна гимназия, а по бул. „25-ти септември” и ул. „Поп Богомил” се извършва само измиване на улиците.
По данни на Дезинфекционна станция Добрич вчера са дезинфектирани улиците „Спартак”, Поп Богомил”, Тунджа”, бул. „Русия” , „Кубадин”, „Арда”, „Кочо Честименски”, „Иларион Макариополски”, „Суха река”, „Стоил войвода”, „Кубрат”, „Копривщица”, „Дунав” 16.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие