Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Очаква се до дни да сменят и ръководството на полицията в Добрич

Очаква се до дни да сменят и ръководството на полицията в Добрич


 

Три поредни чистки се готвят в МВР, научи Фрог нюз. Причината е, че шефовете на ведомството искат да сложат хора, близки до модела КОЙ и главсекът Георги Костов. Очаква се до дни да сменят и ръководството на полицията в Добрич.
Първата рокада, която вече е факт,  е на шефа на специализираното тактическо звено за бързи действия Иво Лапаков. Той бил привикан в кабинета на директора на ГДНП Христо Терзийски, откъдето излязъл със заявление за пенсиониране. Твърди се, че изразил пред него свободно мнението си за начина, по който се управлява МВР и поради това светкавично го отнесъл. Неговият заместник също освобождава мястото, като отива да търси късмета си в друга оперативна служба, допълниха източниците ни. Предполага се, че двете вакантни длъжности ще се запълнят с кадри на СДВР и по-специално от служители на „Кобра”. Както многократно Фрог писа, служители на СДВР са окупирали всички възлови места във вътрешното ведомство, макар да нямат сериозни професионални успехи. Причината е, че оттам тръгва и кариерата на Костов, за когото пък се твърди, че от кръга на модела КОЙ. 

Силно притеснени са и ченгетата от Плевен. До тях достигнала информация, че човек на депутата от ДПС Митхат Метин ще стане зам.-шеф на областната полиция. Става дума за Любомир Панталеев, който преди време оглавяваше Първо районно в града. За него има данни, че е бил обект на проверка от други оперативни служби. Преди броени дни там беше назначен и нов директор-Любомир Начев. В началото нито един служител не искаше да повярва на новината, защото е всеизвестен фактът, че той няма никакъв управленски опит. До 2013 г. е бил началник на група, което е най-ниското стъпало в йерархичната стълбица. За него се твърди, че е бил посочен за наследник на предходния шеф от хората на ДПС. Не е тайна, че от няколко години въпросната партия контролира тотално местната полиция.

https://www.frognews.bg/news_110890/Samo-vav-Frog-Poredni-chistki-v-MVR-pak-izdigat-hora-na-
Снимка: www.frognews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие