Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Определиха критериите за разпределяне на даренията за наводнените семейства в Добрич

Определиха критериите за разпределяне на даренията за наводнените семейства в Добрич

Утре изготвят списъците с хората, които ще получат обезщетения

 

Общественият съвет, назначен със заповед на кмета от 8 юли за разпределяне на постъпилите помощи и дарения за пострадалите от наводненията в Добрич определи на днешното си заседание критериите, по които ще бъдат подпомогнати семействата, изпаднали в нужда заради бедствието. Това става само ден след протеста пред общината на отчаяни добричлии, изгубили покъщнината или домовете си заради проливните дъждове, паднали в града през миналия месец. Критериите са следните:

- Пострадали от наводнението с напълно разрушени домове.
- Пострадали от наводнението с домове, подлежащи на събаряне.
- Пострадали от наводнението, с унищожени над 50% от застроената площ и покъщнина.
- Пострадали от наводнението семейства с деца до 18 г.
- Пострадалите от наводнението семейства и самотно живеещи възрастни хора над 65 г.
- Пострадали от наводнението семейства с лица/деца с увреждания над 50%.


Критериите важат само за лица, подали заявление за подпомагане и възстановителна помощ в Община град Добрич или в дирекция „Социално подпомагане“. Другото условие е жилищният имот, пострадал от наводнението да бъде единствен за домакинството.

Общественият съвет, който има последната дума за решаването на проблема включва представители на Община град Добрич, Областния съвет на БЧК, Областна администрация, на Гражданска доброволческа инициатива „Да помогнем на Добрич“ и представител на пострадалите от наводнението. Председател на обществения съвет е началникът на отдел „Здравеопазване и социална политика“ към Община Добрич Иванка Титова. Съвет ще заседава утре /18 юли/, за да може да подготви списъците с пострадалите домакинства и да ги представи другата седмица в Националния обществен съвет на БЧК.  
Снимка: fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие