Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Орешарски и Йовчев разпоредиха спешни мерки за отводняване и разчистване в Добрич

Орешарски и Йовчев разпоредиха спешни мерки за отводняване и разчистване в Добрич

Прелели са язовирите Плачи дол и Смолница, а на Микнково е скъсана дигата

 

Да се вземат спешни мерки за отводняване и разчистване, разпоредиха премиерът Пламен Орешарски и министър Цветлин Йовчев след срещата си с кмета на община град Добрич. Детелина Николова предупреди, че има опасност от ново покачване на водата и е необходимо хората по първите етажи на сградите в района на комплекс Югоизток да бъдат с повишено внимание и да се изтеглят по високите етажи. В момента се обхожда региона, за да се събере актуална информация за нивото на водата. Най-тежък е участъкът около автогарата, съобщи Правителствената пресслужба.
Министър-председателят Пламен Орешарски и вицепремиерът Цветлин Йовчев обсъдиха и с Областния управител Недко Марчев ситуацията в областта.

Наводнени са много обекти в цялата област Добрич и по черноморските курорти. За това постоянно се получават нови сигнали. Междувременно стана ясно, че е скъсана язовирна стена в с. Минково. Аварийна група е на място и оказват съдействие.

Поради големия брой наводнени сгради, домове и обекти, в които има опасност от токови удари, е спряно електроподаването на много места. В 9.22 часа тази сутрин е нормализирано движението Добрич – Варна. До края на деня се предполага, че ще се пусне движението по непроходимите пътища Албена - Балчик, Албена - Варна. Пътните настилки са залети или с нанесена кална маса. Като потенциално опасни обекти са определени прелелите язовирите Плачи дол и Смолница.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие