Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Още един труп изплува в Добрич

Още един труп изплува в Добрич

Обявиха 23 юни за Ден на национален траур за загиналите в Добрич и Варна

 

Властите в Добрич потвърдиха, че наводненията са отнели трети човешки живот само в рамките на няколко часа. Данни за последния труп не се разкриват, но се подозира, че преливането на реката в града и падналите 106 литра на кв. метър са причината за смъртта му.
Тази сутрин около 7:00 часа младежи са чули викове, идващи от къщата на 50-годишен мъж, претърпял инсулт. Момчетата се опитали да му се притекат на помощ, но не успели да го изкарат от дома му на време и той се удавил, докато водата заливала къщата му почти до покрива. Останала да стърчи само сателитната чиния.
 
Няколко часа по-късно бе намерено и тялото на жена, удавила се в един от най-критичните райони на града – Хуманитарната гимназия. Вестта за третата жертва се разчу веднага, след като градските власти предупредиха, че към Добрич наближава двуметрова приливна вълна от близките села, която по-късно удари северната част на града и се задържа в Индустриалната зона. В по-ниските части на града мазите са препълнени с вода. Срутени са къщи, а на някои от обитателите им се наложило да преплуват през прозорците, за да се измъкнат от клопката. Добричлии споделят, че са се издавили животните в дворовете им. Улиците на Добрич днес напомнят за пълноводни реки.

През целия ден хора с лодки се опитваха да се доберат до заклещените си във водния капан съграждани и да им окажат помощ там, където части от Добрич бяха изолирани от света. За настанените в спортна зала «Добротица» са доставени пакети с храна, постелки и одеяла.
По последна информация броят на загиналите във Варна е достигнал 13 души. В памет на удавените правителството обяви 23 юни (понеделник) за Ден на национален траур.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие