Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Пеликан духна от добричкия зоопарк

Пеликан духна от добричкия зоопарк


 

Единият от двата пеликана в Центъра за защита на животните и природата в Добрич избяга в четвъртък вечерта и подлуди служителите на зоопарка. Птицата изчакала предвидливо да свърши работното време на служителите и успяла да прелети над оградата. Според очевидци, пеликанът бил видян в района на квартал „Дружба”, където се намира зоокъта, около 19.30 часа. Група полицаи и служителка от центъра спретнали заградителни мероприятия, но не успели да спипат пеликана. „Появяваше се на пътя. Летеше ниско над колите. Шофьорите веднага спираха и гледаха да не го наранят. По едно време полицаите и жената, която държеше одеяло, се приближиха. Пеликанът обаче разтвори голямата си човка и служителката се дръпна назад. После животното прелетя над училище „Дора Габе” и стигна до автомивката. Там имаше шест човека, които гледаха пеликана със скръстени ръце и не направиха нищо. После той изчезна”, обясни пред Агенция Монитор очевидец.

Днес рано сутринта пеликанът все пак бил заловен точно до автомивката от служители на зоопарка и върнат при другарчето си. Пеликаните се движат свободно из зоокъта, в компанията на щъркели. Всъщност, от два дни пеликаните в центъра са три. От РИОСВ – Варна, са донесли на зоопарка в Добрич тежко ранен пеликан. За птицата се полагат всички грижи, увери директорът на центъра Севдалина Венкова.

http://www.monitor.bg/a/view/19586-%D0%9F%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%BE%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA/
Снимка: www.monitor.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие