Сряда, 21- ви Февруари
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Пороен дъжд и гръмотевици опразват площадите в Добрич на 24 май

Пороен дъжд и гръмотевици опразват площадите в Добрич на 24 май


 

Точно като по поръчка след ученическите шествия за 24 май над Добрич започна да се излива дъжд като из ведро. Мрачното време и водата, която мие улиците на града за празника успяха да изгонят насъбралите се тълпи от хора по площадите. Прическите и безупречният вид на роклите на абитуриентките са под потенциалната заплаха на капризното време. Въпреки валежите и облаците температурите ще се задържат високи. Максималните стойности днес и утре ще скочат до 26°С. В неделя слънцето ще пече жарко и още от празничната нощ на 24 май абитуриентите от Добрич ще се отправят към морските ни курорти, за да си дадат една от последните срещи като задружни класове. Очертава се един слънчев и топъл изборен ден на 25 май, когато добричлии ще се разходят до избирателните секции, в които са разпределени по списъци, за да упражнят правото си на глас за партията или коалицията, на която симпатизират.

До края на Деня на славянската писменост и култура не са изключени раздирания на небето от светкавици и гръмотевици. Няма изгледи облаците да се разсеят от източните райони на страната до края на съботния ден. Ще продължи да духа и умерен североизточен вятър. През нощта на 24 срещу 25 май градусите ще варират между 11 и 16. Утре ще превалява над цялата страна с изключение на Добруджа. Остава валидна опасността от градушки над Източна България.

На фона на съвсем обичайните за сезона явления празникът в Добрич няма да секне. Продължава провеждането на редица културни мероприятия. Затопляне в Добрич и областта започва от понеделника на следващата седмица. Синоптичните прогнози са „спокойно, дъждът няма да се размине и на вашия бал”, както и „правим сефтето и селфитата на плажа до дни”.
 
Снимка: fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие