Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Потопът спъва плановете на община Добрич за ремонт на улиците преди активния туристически сезон

Потопът спъва плановете на община Добрич за ремонт на улиците преди активния туристически сезон


 

14 000 квадратни метра от общинската улична мрежа трябваше да бъде възстановена преди началото на активния туристически сезон до края на юни месец. За целта бяха заделени около 700 000 лева от общинския бюджет и средства по схемата на публично-частното партньорство.

Преди Добрич да бъде ударен от природната стихия в нощта на 19 срещу 20 юни бяха завършени строителните дейности по 7600 квадратни метра по 44 отсечки от уличната мрежа. Участъци по улиците "Генерал Колев" и "Васил Петлешков" са преасфалтирани. Сега обаче са необходими средства за възстановяването на града след потопа и всеки лев в хазната на кметството е от жизнена необходимост. Продължава да е актуален въпросът с намирането на финанси за разчистването на дерето и за реконструкцията му. По последни изчисления за инициативата ще са нужни около 15 000 000 лева, а това не е по силите на градските власти.

Само два дни преди дъждове и прелели язовири да залеят Добрич от общината съобщиха, че се работи активно по заливането на фугите по булевардите в Добрич и че се изкърпва уличното платно в града. Властите увериха добричлии, че се „пломбират” дупките по улица „Батовска” и булевардите „3-ти март” и „25-ти септември”, както и по площад „Демокрация”. Ремонт се предвиждаше и за ЖК „Дружба” и няколко стълбищни зони.
С финансиране от Фонд „Козлодуй” се полагаше топлоизолация по фасадите и се подменяше дограмата на сградата на Диагностично-консултативния център – 2, който пострада толкова силно от наводненията, че съдбата му все още е под въпрос.
 
И преди бедствието кметството бе разпоредило на екипите по озеленяването да работят извънредно заради избуяващата растителност от интензивните валежи. Още тогава бе констатирано, че окосяването на зелените площи изостава заради лошото време и се увеличиха работните часове на озеленителите с по още един. Седмица след наводненията в Добрич общинската служба набира скорост по поддръжката на зелените пространства в града.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие