Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Правят дестилерия в Добрич с чуждестранни инвестиции

Правят дестилерия в Добрич с чуждестранни инвестиции


 

Чужденец има намерение да изгради дестилерия за етерично маслени култури в Добрич, съобщи кметът Йордан Йорданов. Той е провел среща с инвеститора, който се интересува от терен с площ 15-20 декара. Най-вероятно общината ще предостави парцела чрез отстъпено право на строеж. Намерението на инвеститора е проектът за дестилерията да бъде надграден с втори етап, при който да се произвежда и краен продукт.

Очаква се в началото на януари да е готово становището на сформираната работна група, която разглежда друго инвестиционно предложение – това на Асоциацията на земеделските производители в България. Тя иска да изгради експозиционен център за организиране на селскостопански изложения на открито, многофункционална зала за изложения и конферентна зала за мероприятия.

http://www.monitor.bg

    Информацията за преценяване необходимостта от извършване на ОВОС за изясняване на обществения интерес и изразяване на становище от страна на обществеността на град Добрич за инвестиционно предложение за "Изграждане на дестилерия за производство на етерични масла и ароматни води от тревни култури" в ПИ 72624.604.1045 с площ в землището на гр. Добрич урбанизирана територия с начин на трайно ползване се намира в стая 420, Община град Добрич. 
       Възложител  –  "ЕСТЕРЕ БЪЛГАРИЯ" ЕООД
       Публикувано на 10.07.2015г.

 
Снимка: www.monitor.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие