Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Премиерът обеща да прати армията и пари в помощ на добричлии

Премиерът обеща да прати армията и пари в помощ на добричлии


 

Премиерът Пламен Орешарски, който все още отказва да съобщи кога точно възнамерява да подаде оставката си и да даде зелена светлина за предсрочни парламентарни избори коментира стихийното бедствие, сполетяло Добрич през изминалата нощ. Попитан от журналисти по време на посещението си в Добрич на траурната дата 20 юни дали държавата ще отпусне финансов ресурс, премиерът каза, че е необходимо да се види какви са щетите. „Има съответен ред, по който документите ще се придвижат до вицепремиера Йовчев. Има междуведомствена комисия, която той има готовност да свика много бързо“, добави министър-председателят. Премиерът отбеляза, че никога няма достатъчно средства, но ако е необходимо, ще бъдат преразпределени.

Пламен Орешарски изтъкна, че армията се включва в акцията във Варна и при необходимост ще се включи и в Добрич. Той изтъкна, че министърът на околната среда и водите е във Велико Търново, за да установи каква е нуждата от съдействие там.

Във връзка със ситуацията в страната министър-председателят разговаря по телефона с европейския комисар Кристалина Георгиева. Двамата са обсъдили каква е готовността за съдействие при задълбочаване на обстановката, както и възможностите при необходимост да се осигурят помпи с голям габарит.
Снимка: i.actualno.comВземи линк:

Коментирайте и Вие