Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Приютените добричлии за новите си квартири: Празни са!

Приютените добричлии за новите си квартири: Празни са!

1,50 лв. е наемът на кв. метър в апартаментите на „Жилфонд”

 

„Празно! Това са първите ми впечатления. Тепърва трябва да се обзавежда, но с какво... нямам представа". Това споделя пред pressadaily.bg за новата си квартира в Блок 1 на бившите медицински общежития добричлията Румен Киров. Той ще живее там с жена си и сина си. Изгубили своя дом в наводненията в града в края на юни. Не се надяват на помощ от държавата или на част от събраните дарения. Нямат и заделени пари за черни дни, с които да рестартират живота си.
 
Освен тях временно са настанени в общински жилища само 7% от пострадалите от потопа. 24 жилища са подготвени да приемат новите бездомни в срок от една година. Направен им е козметичен ремонт, но разполагат само с матраци и завивки, предоставени от БЧК и курорта Златни пясъци. Наемателите започват от нулата и признават, че се нуждаят от всичко, за което човек може да се сети.

Пет семейства са се нанесли в Блок 1, а други две в квартал „Балик”. Наемът е лев и 50 стотинки за квадратен метър. Така месечният наем за една стая отива към 50 лева. 68-годишната Костадина Петрова е пренесла със себе си и малка част от покъщнината, която успяла да спаси във фаталната нощ. Пенсионерката настоява да се разкрие виновникът за случилото се и той да бъде наказан.
 
Снимка: m4.netinfo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие