Сряда, 29- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Продажбата на сладолед в училищните лавки и павилиони не е допустима

Продажбата на сладолед в училищните лавки и павилиони не е допустима


 

Продажбата на сладолед в училищните лавки и павилиони не е допустима, тъй като продуктът има високо съдържание на мазнини и захар. Сладоледът вече попада в списъка с вредните за децата храни, които не трябва да се продават в района на учебните заведения и са включени в Наредба 37 на Министерството на здравеопазването.

На този етап няма констатирани нарушения за продажбата на сладолед на територията на учебните заведения в Пловдивско, но проверките продължават, уточни д-р Руслан Чипев, началник на отдел “Хранителни обекти и храни» в Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве.

Училищните бюфети се проверяват четири пъти годишно, а от началото на годината са установени само няколко единични случая на нарушения. Предвидените санкции за продажба на вредни за здравето на учениците храни са в размер на 500 лева.

Източник: Агенция Фокус

Продажбата на сладолед в училищните лавки е недопустима

 Родители в Разлог поискаха да се премахнат фризерите за сладолед в училищата. Продажбата на сладолед в училищните лавки и павилиони е недопустима, тъй като продуктът има високо съдържание на мазнини и захар, съобщиха от отдел “Хранителни обекти и храни” от БАБХ и е в списъка с вредните за децата храни, които не трябва да се продават в района на учебните заведения и са включени в Наредба №37 на Министерството на здравеопазването. Въпреки това, в училищните бюфети поне на две от училищата в Разлог с по над 130 ученика сладоледът замества закуската на децата. Предвидените санкции за продажба на вредни за здравето на учениците храни са в размер на 500 лева.

Снимка: www.capital.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие