Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Производител на мебели от Добрич спечели голямата награда на “Българска мебел на годината”

Производител на мебели от Добрич спечели голямата награда на “Българска мебел на годината”


 

 Производител на мебели от Добрич спечели голямата награда на “Българска мебел на годината”. В шестото издание на конкурса се включиха 13 фирми от цялата страна.

Иновативност, практичност и комфорт. Това са само част от плюсовете на българските мебели. С всяка година компаниите израстват, а произведените продукти са на европейско ниво, споделят експертите. Четири фирми бяха отличени на тазгодишния конкурс за българска мебел. Една от наградите връчи директорът на „БНТ Свят и региони“ Екатерина Генова.

Екатерина Генова: “От една година БНТ2 и кампанията “Купувам българско”, която ние развиваме, е партньор с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост и благодарение на това наше партньорство много репортажи за производителите на мебели в България се появиха в новините на БНТ2.”

Трета награда получи Константин Ачков, който от 10 години се занимава активно с дизайн на мебели. Специализира се в изработването на т.нар “flat pack” мебели. С работата си успява да привлече вниманието на клиенти дори от Китай.

Константин Ачков: “Това са мебели, които образно казано са в разглобен вид и могат да се поберат в един малък пакет – куфар картонен с дръжка, в случая и да бъдат сглобени много лесно с една схема без никакви лепила, пирони.”

Производител на мебели от Хасково също беше отличен с трето място. За Яна Иванова получената награда носи особено вълнение.

Яна Иванова: “Имахме производствена авария, по-скоро пожар, който унищожи голяма част от сградата.

Те успяват да възстановят производствената база. Въпреки трудностите създават нова колекция мебели, която представят на форума.

С една точка преднина – второто място спечели фирма от София. Тя изработва мебелите си в Кюстендил.

Ирена Петрова: “Идеята беше да можем да представим продукт, който е изцяло българско творение – като производство и най-вече като български дизайн.”

Голямата награда отиде в ръцете на производител от Добрич.

Пламена Господинова: “Ние сме на пазара от 25 години, като последните 15 години сме ориентирани изцяло към външния пазар. – За кои страни изнасяте? – Основно изнасяме за скандинавските държави, страните като Дания. Работим и на европейския пазар – Германия, Холандия, Франция.”

Посетителите на форума също могат да гласуват за участващите в конкурса експонати. А петима от тях ще спечелят и ваучери за мебели.

http://bnt.bg/predavanyia/kupuvam-ba-lgrsko/ba-lgarska-mebel-na-godinata
Снимка: http://bnt.bg/predavanyia/kupuvam-ba-lgrsko/ba-lgarska-mebel-na-godinataВземи линк:

Коментирайте и Вие