Пон, 4- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Ресторантите в Добрич под мушката на инспектори заради абитуриентските балове

Ресторантите в Добрич под мушката на инспектори заради абитуриентските балове


 

Проверка на удостоверението за регистрация на ресторантите в Добрич, произходът на храните, които ще се сервират на абитуриентите, съхранението и етикетирането им, както и хигиената на помещенията и персонала са вече проверени. В това уверяват от Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич, съобщи Topnovini.bg.
 
Под зоркото око на инспекторите са преминали личните здравни книжки на персонала, оборудването и хладилниците в заведенията. Мярката се предприема, за да се гарантира, че зрелостниците ще консумират блюдата, за които са платили без да попадат в токсикологията и да развалят празника си. Служителите на контролния орган са обходили трите ресторанта в Добрич – „Добруджа”, „България” и „Албена” в края на изминалата седмица. По думите им нарушения няма. От агенцията признават, че трите обекта традиционно попадат под мушката на инспекторите почти при всяка по-мащабна кампания за следене на продуктите, с които се хранят добричлии.
 
Междувременно в София бяха намерени почти 400 кг. развалени храни, които е трябвало да попаднат на трапезите на дванадесетокласниците в звездната им нощ. Една от предпоставките да се злоупотребява от страна на съдържателите на заведения е, че младежите обикновено препиват на бала си и е доста трудно да се разбере от какво им е прилошало – от погълнатия алкохол или от развалената храна.
В два ресторанта в Боровец и Етрополе са намерени стоки с изтекъл срок на годност. Икономическа полиция и Агенцията по храните са иззели 240 кг мухлясъл хляб и вкиснали зеленчуци, 91 кг лепкави пържоли, яйца с плесен по черупките и почти ферментирало мляко. Продуктите, с които са щели да се гощават 90 абитуриенти са пратени в екарисаж за изгаряне.
 
 
http://dobrich.topnovini.bg/node/515104
Снимка: static.bnews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие