Четв, 29- ти Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Сборник разказва за историческите загадки на Добруджа

Сборник разказва за историческите загадки на Добруджа


 

На пазара излезе поредният брой на сборника „Добруджа“. В него читателите ще разберат за любопитни открития от археологически изследвания на ранновизантийската крепост и старобългарското селище край Одърци.

Професор Людмила Дончева и екипът й са изкопали от земните недра древни артефакти и са ги дарили на музея в Добрич. Част от експонатите са изложени в галерията на „Археология на Добруджа”. Книгата е продукт на Международна научна конференция „Европейските степи и района на Долния Дунав през средновековиетоVІІ – ХІV в.” в градовете Добрич и Балчик.

В писмения труд са поместени публикациите на учени, изследователи и авторитети в сферата на археологията не само от България, но и от Русия, Казахстан, Украйна. По страниците феновете на историческите загадки ще намерят богато допълнение от автентични статии на чуждестранни експерти.

Регионалният исторически музей ще представи книгата на 12 декември от 16:30 часа. Изданието се отпечатва всяка година и е дело на съвместните усилия на историческите музеи в Силистра и Добрич.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие