Вторник, 23- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Седмицата в Добрич стартира с жеги и променлива облачност

Седмицата в Добрич стартира с жеги и променлива облачност


 

До 27°С на сянка ще отчетат термометрите в Добрич в понеделник. Променлива облачност ще се опита да помрачи 14 юли, но ще преобладават слънчевите часове както в града, така и в останалите населени места в областта. Обстановката по пътищата от републиканската мрежа е спокойна. Настилките са сухи и няма въведени временни ограничения на трафика към морето.

Добрич все още осъмва и замръква с не повече от 16 градуса. Към сряда обаче дори минималните стойности на температурите ще започнат постепенно да се повишават. До края на поредния летен месец на отпуските няма да липсват гръмотевични бури. Днес те ще са главно в планините и по-точно над Рило-Родопския масив, както и над Стара планина. В Централна и Западна България от обяд ще започне се развива мощна купеста облачност и ще паднат валежи. Слабият вятър от изток-югоизток ще разсее всякакви съмнения, че в Добруджа ще превали.

По Северното Черноморие ще става за плаж до ранните следобедни часове, след което ще започне заоблачаване и леко разхлаждане. Топъл летен дъжд до края на работната седмица ще пада над морето и планините, а уикендът ще е подходящ за плаж или къмпинг, така че започнете с плановете още сега.
Снимка: fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие