Сряда, 21- ви Февруари
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Семейство от Добрич се нанесло в новата си къща 10 дни преди да я събори потопа

Семейство от Добрич се нанесло в новата си къща 10 дни преди да я събори потопа


 

Младо семейство от Добрич е притиснато до ръба от отчаяние и чувство за безизходица. Семейство Христови се нанесли в новата си къща само 10 дни преди потопът да я залее и да я направи негодна за живеене, разкрива репортаж на Нова телевизия. Купили я с кредит. Не обвързали имота със застраховка срещу бедствия и аварии и сега не им се полага по-голямо обезщетение от 325-те лева, които държавата отпуска на пострадалите. През по-голямата част от живота си ще трябва да погасят и заема за жилището. Редят се на опашката в общината, за да подадат заявление за полагащата им се помощ и споделят, че държавата е унищожила надеждите им за нормален живот в родината, така както природната стихия дома им.

Семейство Христови са само едно от домакинствата на улица „Бузлуджа”, която се смята за една от най-сериозно засегнатите от наводненията в Добрич. По нея има още 6 рухнали къщи. Стопаните им се оплакват, че за тях сумите, които се отпускат от държавата са унизително малки и са за замазване на очите на хората, за да има поводи да се говори, че управниците мислят за хората и им помагат в кризисни моменти. Местните потърпевши твърдят, че изобщо няма да се разхождат до институциите и да се молят за пари, които няма да им стигнат за нищо.
Не стигат и общинските жилища на „Жилфонд”, които са приготвени за част от пострадалите. Засега има само 12 свободни и оборудвани за живеене апартамента, а желаещите да се подслонят в тях са много повече.
Снимка: inews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие