Вторник, 21- ви Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Сградата на Община Добрич частично ще светне в лилави цветове в деня на недоносените деца

Сградата на Община Добрич частично ще светне в лилави цветове в деня на недоносените деца


 

Дом-паметник "Йордан Йовков" ще светне в лилаво във вечерните часове на 16 и 17 ноември по повод Световния ден на недоносените деца. Сградата на Община Добрич частично ще светне в лилави цветове вечерта в самия ден. Така по примера на други градове по света и добричлии ще изразят своята съпричастност и подкрепа към недоносените бебета и техните семейства.

Световният ден се отбелязва ежегодно в повече от 60 страни от цял свят, като в България се провежда за 4-ти път. Въпреки широката обществена подкрепа към каузата на недоносените деца в България, много родители продължават да се сблъскват с предизвикателствата на преждевременното раждане, без да имат достъп до необходимата им информация. Именно поради това, Фондация „Нашите недоносени деца” разработи първия систематизиран източник на информация за родители – наръчник и онлайн платформа „Всичко за недоносените бебета”.

Как можете да подкрепите инициативите на Фондация "Нашите недоносени деца" можете да се запознаете на http://www.premature-bg.com/
Снимка: dobrich24Вземи линк:

Коментирайте и Вие