Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Славейковата школа в Добрич произведе най-много отличници на „малките матури”

Славейковата школа в Добрич произведе най-много отличници на „малките матури”


 

И на четирите „малки матури”, които се проведоха през май в Добрич най-добре са се представили четвъртокласниците от СОУ „Петко Рачов Славейков”. Малките последователи на Славейковата школа са постигнали отлични резултати и оглавяват класацията на основните и средните учебни заведения в цялата област, сочи статистиката на Регионалния инспекторат по образованието. Това, разбира се, не е прецедент, тъй като от институцията и през други години са признавали училището за едно от най-добрите не само в региона, но и в национален мащаб.

От общо 20 точки, децата, завършващи образованието си в начален курс са изкарали 19,51. Това се равнява на категоричната оценка „Отличен 6.00”. На теста по български език и литература учениците са изкарали средна оценка от 10,07 т. На Националното външно оценяване на знанията им по математика са събрали 19,44 точки. На изпита по „Човек и природа” са изкарали 19,63 точки, а на малката матура по „Човек и общество” са събрали 19,89 точки.
След училището с белите стени и свръх модерната материална база в Добрич застават ОУ „Хан Аспарух“, ОУ „Хан Аспарух“, ОУ „Христо Ботев“ и школата за музикални таланти СОУ „Св. Климент Охридски“.
 
Междувременно от инспектората стигат до извода, че най-слабото представяне е „заслуга” на училищата в селата край Добрич. Посочва се, че лоши оценки имат възпитаниците на основното училище „Йордан Йовков“ в село Красен, на ОУ „Васил Друмев” в село Орляк и на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Добрич. Назад в подреждането остават също СОУ „Хр. Ботев“ в Балчик, ОУ „Г. Раковски“ в село Сенокос, ОУ „Отец Паисий“ – с. Овчарово, както и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Ведрина, както и ОУ „Св. Кл. Охридски“ в близкото до Добрич село Смолница.
 
 
 
 
 
 
 
Снимка: www.aktivniizdravi.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие