Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Смрад плъзва над Добрич от затлаченото с боклуци дере

Смрад плъзва над Добрич от затлаченото с боклуци дере


 

Водата в Добрич съхне и с изключение на няколко района в града вече почти не остават следи от големия катаклизъм, който жителите му преживяха само преди броени дни. За пострадалите се търси помощ и още тази вечер започва раздаването на събраните пари от кампаниите на медиите и общините в цяла България. Последствията от наводненията и борбата с тях обаче явно тепърва предстоят. Налице е поредният проблем – смрад „извира” от дерето, което обикаля Добрич. До вчера то бе залято от придошлите води на Суха река. Сега обаче тинята в него съхне и лъсват всевъзможните боклуци, с които се е затлачило.

В дерето могат да се видят какви ли не отпадъци, дори и... половин автомобил. Опасност от зарази няма, тъй като здравните служби грижливо са събрали всички удавени животни и са ги предали на екарисажа във Варна, но с подобряването на времето и настъпването на истинските летни жеги  в Добрич май няма да мирише на лято, още по-малко на море.

Трудности с разчистването срещат в домовете и колите си добричлии. Калта засъхва по стените и мъчно ще се махне оттам дори и със стъргане. Остава вариантът за отмиване, но хората се страхуват дори само от идеята по домовете им да попадне капка вода. Много от къщите са натаени с влага и са заплашени от пълна разруха, ако не бъдат отводнени най-късно до средата на седмицата.
През уикенда кметът на Добрич, г-жа Детелина Николова посочи, че потопът не е природно отмъщение срещу човечеството, а се дължи на чисто и просто неправилно стопанисване на водните съоръжения.  
 
Снимка: img.bg.sof.cmestatic.comВземи линк:

Коментирайте и Вие