Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
СОУ "Димитър Талев" спечели първо място в музикалното състезание на Кеймбридж училищата в България

СОУ "Димитър Талев" спечели първо място в музикалното състезание на Кеймбридж училищата в България

СОУ "Димитър Талев" с първо място от Националното художествено-музикално състезание на Кеймбридж училищата в България.

 

СОУ "Димитър Талев" е големият победител на журито в художествено-музикалното състезание на сдружение "Асоциация на Кеймбридж училищата в България". Дебютното участие на талевци в престижното състезание се увенча с безусловен успех. Изпълнението на Светлана Дичева от XII "а" клас на песента "Read all about it" получи изключително висока оценка и одобрение и заслужено се превърна във фаворита на журито. Клипът, заел първото място, беше представен на Общото събрание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, което се проведе на 14 март 2015 г. в град Бургас.

Музикалният клип към песента, линк към който можете да откриете в сайта на училището или в сайта на Асоциацията, влезе в оспорвана битка и за зрителското одобрение, като в продължение на един месец набираше популярност в сайта YouTube. Видеото е заснето от системния администратор Димитър Димов със съдействието на Красимир Демиров и Гергана Георгиева. Участват ученици от VIII до XII клас. Основните теми в клипа са преодоляването на неувереността и страховете, толерантността и приемането на аутсайдерите. В няколко сцени са представени историите на двама ученици, които са отхвърлени и унижавани от съучениците си. Доказали себе си, с мотивация и борбеност, те намират одобрението и признанието на връстниците си. Във финала на видеото възпитаниците на СОУ "Димитър Талев" издигат лозунга "Не на страха!". Това общочовешко и просто послание, в съчетание с лиричното изпълнение на Светлана Дичева, се превърна във формулата за успех на талевци.

Песните, заели челните позиции в състезанието, ще бъдат изпълнени на живо на Деня на Кеймбридж , който ще се състои на 25 април 2015г. в гр. София и ще получат престижните си награди лично от търговското аташе на Великобритания в България.
Снимка: cdn.elegantthemes.comВземи линк:

Коментирайте и Вие