Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Стартира безплатен Летен клуб „Играй и учи” за децата на Добрич

Стартира безплатен Летен клуб „Играй и учи” за децата на Добрич


 

За поредна година в Регионална библиотека „Дора Габе” се открива Летен детски клуб „Играй и учи”. В него се включват деца от Добрич и гости на града, на възраст от 6 до 14 г. Летният клуб се организира през дните вторник, сряда и четвъртък от 10.00 до 12.00 ч. и продължава до края на месец август. Библиотекарите от сектора за „Работа с деца” всяко лято подготвят и провеждат разнообразни занимания за малките си читатели. Вторник е ден за четене, преразказване и драматизации, в сряда предстоят разнообразни забавно-познавателни и образователни игри, моделиране и рисуване по прочетеното, а четвъртъците са определени за гледане на детски анимационни и игрални филми.

Участието в клуба е безплатно, единственото условие е децата, които посещават заниманията да бъдат читатели на библиотеката. Таксата за регистрация за календарната година е 1.20 лв.
На своята първа среща в библиотеката децата направиха своеобразна екскурзия, за да се запознаят с дейностите и услугите, които се предлагат за потребителите. Участниците в клуба разгледаха богатия фонд, който притежават различните сектори за заемане за дома или за ползване на място в читалните и видяха къде могат да ползват безплатен Интернет.
След разходката децата проведоха първото си занимание в интерактивния кабинет на библиотеката, където по традиция протичат срещите. Децата се запознаха и се представиха един на друг. Под формата на игра те направиха първата стъпка към сприятеляване. Тази година сред участниците са и по-големи ученици - доброволци, бивши членове на Летния клуб, които сами предложиха да помагат при провеждане на занятията.

Представена бе националната инициатива на българския детски портал www.az-deteto.bg Забавното лятно четене. Всяко дете получи читателска карта и разделител от кампанията. Първият ден на Летния детски клуб „Играй и учи” продължи с попълването на електронния читателски дневник, разглеждане на панорамните книжки, книжките с пъзели, атрактивните „искрящи”, „светещи”, „пеещи” и красиво илюстрирани детски издания, които предизвикаха истински интереса на децата.
Предстои едно вълнуващо и усмихнато лято в библиотеката, изпълнено с игри и невероятни срещи с книгите, обещават организаторите на прекрасната инициатива.


Вземи линк:

Коментирайте и Вие